VIDEO Luxul de 1 miliard de euro în care trăiește dictatorul Putin: tron, cristale de 1 milion de euro, piscine și chiar un patinoar subteran

miercuri, 08 mai 2024, 11:32
2 MIN
 VIDEO Luxul de 1 miliard de euro în care trăiește dictatorul Putin: tron, cristale de 1 milion de euro, piscine și chiar un patinoar subteran

Fundația fondată de dizidentul rus Alexei Navalnî a publicat imagini surprinse cu o cameră ascunsă din palatul lui Vladimir Putin. Fotografiile și clipul video arată luxul pregătit pentru președintele rus. Palatul lui Putin de la malul Mării Negre.

După ancheta asupra palatului lui Putin din 2021, un prieten al liderului rus, omul de afaceri Arkadiy Rotenberg, a spus că clădirea îi aparține și că acolo va fi deschis un hotel după renovare. Totuși, după cum susține Fundația Anticorupție din Rusia, la mai bine de 3 ani de la acel moment nici un hotel nu a apărut în palatul de pe Capul Idokopas, deși renovarea a fost finalizată.

În schimb, palatul pare pregătit pentru Putin. „Vă vom invita într-o excursie unică. Avem aproape patru ore de video din interiorul fiecărei camere a palatului lui Putin. Din interiorul celei mai secrete și păzite clădiri din țară. Dormitoare, birouri cu linii de comunicații guvernamentale, săli de sport și chiar o capelă, unde vom aprecia adevărata amploare a nebuniei sale și vom vedea că Putin se roagă singur. Astăzi vom pătrunde literalmente în casa lui Putin și vă vom arăta cine este el cu adevărat – un bătrân dictator nebun care, chiar și în timpul războiului început, nu se poate opri și continuă să-și construiască un palat”, scriu investigatorii de la Fundația Anticorupție.

Palatul are piscină interioară și exterioară, SPA și o sală de spectacole, în apropierea palatului a fost construit un patinoar subteran, Putin fiind pasionat de hochei. Jurnaliștii de investigație au obținut și planurile așa-zisului hotel, care demonstrează că palatul este pregătit pentru președintele rus. În palat a fost construit un birou luxos cu o masă exact la fel ca în fiecare dintre birourile lui Putin.

Palatul are o valoare estimativă la aproximativ un miliard de euro. Doar „sala de lectură” este împodobită cu două candelabre realizate de producătorul francez de cristal fin, Baccarat, care au costat în total aproximativ 100 de milioane de ruble (aproximativ 1 milion de dolari).

Sursa: digi24

Comentarii